domenica 25 gennaio 2009

Ovis Molis

ovis_molis

Adoro i biscotti, mi piace troppo il profumo dei biscotti nel forno che si diffonde in tutta casa. A chi non piace, vero?
Purtroppo fare i biscotti non è una tradizione nella mia famiglia e a dire la verità non ricordo, nella mia infanzia, che le mamme delle mie amiche li facessero. L'unica cosa che preparavano era il ciambellone, buono ma sempre quello.
Bene, spero che questi biscottini siano l'inizio di una nuova tradizione a casa mia.
La canzone del giorno è Put it there
Prorio ieri stavo pensando all'intervista in cui Paul spiega come ha ottenuto quel particolare suono di sottofondo: sfregando le mani sui jeans, le idee non gli mancano! Sono sicura che le mie amiche, Pat e Manu, ricordano bene quella scena, come me ;))

Ingredienti

200 gr farina 100 gr fecola di patate 170 gr margarina 5 tuorli sodi 100 gr zucchero a velo vanillina marmellata di albicocche

In una ciotola mescolare la margarina, la vanillina e lo zucchero. Aggiungere la farina, la fecola e i tuorli setacciati fino ad ottenere un impasto morbido. Far riposare in frigo per un'ora. Formare delle palline di pasta, schiacciarle leggermente tra le mani. Formare una cavità al centro e metterci un pò di marmellata. Mettere i biscotti sulla teglia rivestita con carta da forno. Cuocere a 180° per 15 minuti o anche meno, bisogna toglierli prima che cambino colore.

For Liverpuddlians and English speaking people everywhere.....

I adore cookies, I love the aroma of freshly-baked cookies wafting through the house. You may say, who doesn't?!
Unfortunately baking cookies was not a family tradition and to be honest I don't recall, in my childhood, my friends mother's making them. In Italy we usually have what is called "ciambellone" a plain cake served with vanilla powdered sugar. Very quick to make, there are thousands of versions and you could easily meet a mother claiming her recipe is a light one if not the best!
Well, I hope I started what might be a new tradition for me and my husband :))
Song of the day: Put it there I was thinking, just yesterday, of when Paul explained, in an interview, how he obtained that particular sound that you can hear in the background: he rubbed his hands over his jeans!! He is not lacking in ideas, isn't he? I'm sure my friend, Manu and Pat, have that scene impressed in their mind like me ;))

Ingredients:
200 gr white flour 100 gr potato flour 100 gr powdered sugar 170 gr margarine 5 hard-boiled egg yolks vanilla apricot jam
Mix together butter, sugar and vanilla. Add flour and sifted egg yolks. Form into a soft dough. Refrigerate 1 hour. Roll the dough into small balls and squeeze them a little, then press the center with with your thumb and place 1/2 teaspoon of jam into the depression. Place the cookies on a parchment lined baking pan. Bake in preheated oven at 180° for about 15 mins or until the cookies are firm but not brown.

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